Onze droom, ons doel.

Molen de Korenbloem is tesamen met 3 andere Nederlandse molens dit jaar genomineerd voor de BankGiroLoterij Molenprijs 2016. Met behulp van uw stem kunnen we deze prijs van € 50.000, = winnen en daarmee verder in de renovatie van belangrijke onderdelen in de molen voorzien. De stemperiode is van 3 september 10.00 uur tot 3 oktober 2016 12.00 uur. U kunt uw gratis stem uitbrengen via www.molenprijs.nl/dekorenbloem. U ontvangt vervolgens een mail die u moet bevestigen. Ieder e-mail adres geld als een stem! Wij rekenen op u, en maakt kans op een molenweekend voor 6 personen!

Voor iedere stem ontvangt onze molen 1 euro, de molen met de meeste stemmen wint de hoofdprijs van €50.000,00.

Met de opbrengst van de BankGiroLoterij Molenprijs 2016 willen wij de renovatie van de jakobsladder, elevator, mengketel en pletmolen aan gaan pakken, het buitenterrein publieksvriendelijk maken en de toog (ingang) aan de westzijde uitvlakken. Als we dit tot stand kunnen brengen dan kunnen we de molen weer breder inzetten bij de reiniging van graan alsmede de verwerking van graan- en meelproducten. Dan kunnen we bovendien in de groeiende vraag voor de verwerking van graan bij gedistilleerde producten (Millstone Whisky) en lokale bierbrouwerijen gaan voldoen.

De vraag naar duurzame verwerkte graanproducten stijgt en een steeds groter deel van de mensen wil gebruik maken van duurzame, gezond verwerkte graanproducten. Deze rol heeft onze molen in het verleden altijd vervuld en dit kan in de toekomst alleen maar weer groeien. Zo krijgt de Korenbloem weer een actievere rol in onze huidige samenleving. En daarmee heeft deze medaille twee kanten, want een molen die actief wordt gebruikt waarvoor hij gemaakt is, die blijft gezond! Stem daarom op onze molen!

Impressie.