Producten onder de molen.

Iedere zaterdag is de molen van 09.00 tot 16.00 uur open voor het publiek. Bovendien verkopen we dan ook allerlei producten, zoals:

Tarwemeel
Speltmeel
Tarwebloem
Tarwegries
Tarwezemelen
Patentbloem
Roggemeel
Verse bakkersgist
Brood (Korenbloempje)
Bolletjes
Krentenbolletjes
Worstenbrood
Eierkoeken
Molenbier

Verse broodproducten

Heerlijke bloem, meel en gist

De lekkerste genevers en whisky's

Korenbloem Witte wiekenbier en Tripel

Ter ondersteuning van de actie ‘Red de Wieken’ hebben Jan en Jody van artisanale brouwerij ‘De Roskam’ in Ulvenhout een heerlijk Weizen bier gebrouwen met de toepasselijke naam ‘Wit Wieken Bier’.  Weizen bier is van oorsprong Zuid-Duits witbier. De Duitsers gebruiken de termen Weizen en Weiß door elkaar, maar om een witbier een Weizen te laten zijn moet er minimaal 50% gemoute tarwe worden gebruikt. Het Wit Wieken Bier heeft daarnaast nog een bijzonder ingrediënt en dat is de suikerbiet, dit zorgt voor een bijzondere smaak twist en een iets hoger alcohol percentage van 5,5% .  Door het gebruikte gist en toevoeging van citroenschillen tijdens het koken heeft het bier een frisse, lichtzurige smaak, die fraai in balans wordt gebracht door het bitter van de hop die speciaal bij Camping De Beekhoek in Ulvenhout wordt geteeld voor ‘De Roskam’. De opbrengst van het bier gaat uiteraard naar de actie ‘Red de Wieken’.

Het Wit Wieken Bier is helder en blond van kleur wanneer het langzaam wordt uitgeschonken. Door bij het uitschenken tussendoor te ‘’walsen’’ komt het gist los uit de fles. Dit kun je dan uitschenken, waardoor er een romige schuimkraag hoog boven de rand van het glas uitkomt.  Het Wit Wieken Bier is verkrijgbaar in een karakteristieke 75 cl fles. Het perfecte formaat om uit te delen of als cadeau weg te geven.  De Korenbloem heeft er zo naast de amberkleurige Tripel een nieuwe smaaksensatie bij. Proost!

Naast het Wit Wieken Bier dat speciaal is gebrouwen voor de wiekenactie is in de molen ook de ‘Korenbloem Tripel’ verkrijgbaar. Deze smaakvolle Tripel is ook gebrouwen door Jan en Joy van brouwerij ‘de Roskam’.  Wij nodigen u van harte uit in onze molen waar u het bier kunt verkrijgen.